FORNYELSE I REGION SJÆLLAND

Når man som jeg har arbejdet i mere end 20 år i sundhedsvæsenet som sygeplejerske - om det har været på sygehus, i hjemmeplejen, på plejecentre eller i sundhedsplejen - så ser og mærker man på egen krop, at flere penge ikke automatisk giver mere behandling, bedre kvalitet eller pleje til vores patienter.

Det handler om kultur og retning, som sættes af ledelsen, men rammerne og visionerne - det ansvar ligger hos os politikere.

Mange af os har nok været pårørende til en der har været alvorligt syg eller måske endda selv været syg og oplevet hvad sundhedsvæsenet kan og måske også hvad sundhedsvæsenet ikke kan. Vi ønsker alle helt naturligt den bedste behandling og ekspertise, hvor ens forløb fra start til slut føles trygt.

I vores region kan relativt lange transporttider være en udfordring – særligt hvis man eksempelvis kommer fra Haslev og indlægges på Slagelse Sygehus, mens man samtidig er henvist til brugen af offentlig transport.

Derfor bør de behandlinger og undersøgelser som ikke er svære også̊ være nære.

Skærer man Regionens største opgave helt ind til benet, så handler det om at vores sundhedspersonale skal gøre syge mennesker raske.

For patienter og pårørende er det ikke vigtigt om sundhedspersonalet er ansat af Region eller Kommune - de ønsker blot at blive raske og at der står nogen klar derhjemme når hverdagen gradvist indfinder sig igen.

Et forbedret og tættere samarbejde mellem Region og Kommune vil kunne gøre denne proces nemmere og hurtigere, men det vil kræve både vilje og nytænkning.

Forandring og fornyelse af Regionen starter ved en stemme på mig og med Jacob Jensen for bordenden som ny formand for Regionsrådet efter den 16. november.